Kom langs in onze toonzaal, boek hier uw afspraak

Naar de startpagina
FAQ

Veelgestelde vragen.

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen van onze klanten terug. Hier vindt u vaak een antwoord op uw vragen. Uiteraard zijn we steeds beschikbaar als u nog niet de gezochte info moest terugvinden. 
Algemeen

Beter beschermd is een slogan waarmee we ons willen onderscheiden. Al onze producten bieden een betere bescherming. De term "betere" slaat op hoogwaardige en kwalitatieve producten. Krial is niet merkgebonden en kiest de beste producten en materialen op de markt. De categorieën waarin deze "betere bescherming" valt  zijn inbraak, koude, warmte, insecten, schadelijke UV-stralen. 
We bestaan inderdaad al sinds 1974 en hebben dus heel wat ervaring op de teller staan. Indertijd is het bedrijf gestart als doe-het-zelfzaak door de grootvader van de huidige zaakvoerders Lode & Elsie Beheyt. Ondertussen zijn we uitgegroeid tot een marktleider met +1600 installaties per jaar.
Jazeker. Je neemt best een kijkje via deze link www.premiezoeker.be voor de recentste informatie hierover. Via een aantal vragen kom je uit op de premies die voor u van toepassing zijn.
Betalen

Krial producten zijn steeds maatwerk. Daarom vragen we steeds een voorschot van 30% op het moment dat wij met de productie starten. Na de installatie heeft u nog 14 dagen de tijd om het resterende saldo te voldoen. Afhalingen zijn steeds contant te betalen.
Sectionale poorten

Onze poorten zijn steeds voorzien van een noodontkoppeling door middel van een trekkoord. Zo kunnen deze steeds van binnenuit eenvoudig ontgrendeld en manueel geopend worden. Belangrijk is wel dat u binnen in de garage geraakt. Indien er geen tweede ingang in de garage is, dan kunnen we een noodslotje voorzien waarmee de motor uitgeschakeld kan worden van buitenaf met een noodsleutel.
Onze poorten hebben een erg geringe inbouw nodig. Een zijruimte van 90mm en een bovenruimte van 100mm voor het poortsysteem is al voldoende voor de meeste afmetingen. Is deze plaats niet voorhanden, dan kunnen we het poortframe wat "zichtbaar" monteren en afwerken met verschillende afwerkingsprofielen. Voor meer info, contacteer ons gerust!
Dat klopt, indien de schade slechts aanwezig is op één paneel, dan kunnen wij enkel dit paneel gaan vervangen. Bij oude poorten dient echter nagekeken worden of het paneeltype nog voorhanden is. Indien dit niet het geval is kan alsnog het voorstel komen om het volledig poortblad te vervangen in het huidig railsysteem. 
Jazeker. Heel vaak moeten we poortpanelen uithalen om deze een nieuw of een ander kleur te voorzien. 

We beschikken over een eigen lakinstallatie en doen alles in eigen beheer waardoor u slechts enkele dagen zonder poort zit. Ondertussen zetten we de opening dicht met houten platen zodat niemand ongewenst toegang tot de woning heeft. Kiest u meteen ook een nieuw kleurtje voor uw woning? 
Terrasoverkappingen

Een vergunning voor een terrasoverkapping is niet nodig als:

• De totale oppervlakte aan vrijstaande gebouwen niet groter is dan 40m²
• De constructie niet hoger is dan 3500mm, gemeten tot het hoogste punt
• 
De constructie 3000mm vanaf de perceelgrens staat in de zijtuin
• 
De constructie 1000mm vanaf de perceelgrens staat bij een achtertuin, of tegen de bestaande scheidingsmuur gemonteerd wordt zonder de bestaande scheidingsmuur te wijzigen

Meer informatie op het omgevingsloket Vlaandere via deze link : 
omgevingsloket Vlaanderen

Belangrijk: informeer steeds bij de gemeente, deze kunnen bijkomende voorwaarden opleggen.
Er is altijd minstens een meldingsplicht.
Losstaande terrasoverkappingen dienen steeds aan 21% btw gefactureerd worden.

Voor terrasoverkappingen die zijn vastgemaakt aan de woning kan aan 6% gefactureerd worden, mits wordt voldaan aan deze voorwaarden:

• Het gebouw is effectief in gebruik sinds tenminste 10 jaar voor het eerste tijdstip van de verschuldigdheid van de BTW op de werken die worden uitgevoerd in overeenstemming met de factuur.

• Het gebouw na de uitvoering van de vermelde werken effectief en hoofdzakelijk zal gebruikt worden als een privéwoning
Zonwering

Een zonnescherm schoonmaken is in principe maar zelden nodig. Wel is het natuurlijk belangrijk om uw zonnescherm op de juiste manier te behandelen.

Een zonnescherm staat bloot aan de elementen, maar ook aan organische vervuiling. Bladeren, takjes, stof en ander droog vuil kunt u het beste direct verwijderen met een zachte borstel. Kleine vlekken behandelt u met handwarm water (maximaal 30˚C) met daarin een beetje wasmiddel voor delicate stoffen.

Schoonmaken zonnescherm met sunsilk SNC doek gebeurt best met een gewone tuinslang (geen hogedrukspuit!). Spuit het zonneschermdoek aan beide zijden af en geef het voldoende tijd om te drogen. Indien nodig kunt u vlekken op uw zonnescherm reinigen met een spons of een zachte borstel en een oplossing van een gewoon wasmiddel voor delicate stoffen in water van maximaal 30˚C. Vooral niet te hard borstelen. Het zonnescherm goed naspoelen met schoon water en laten drogen voordat u het weer inrolt. 

Hoe werkt het nano-effect? Onze zonneschermen omvatten schermdoeken met het zogenaamde ‘nano-effect’. Dit betreft de sunsilk SNC doeken en de framekleuren met stofafwerking. U kunt dit nano-effect vergelijken met de bladeren van sommige planten, die voorzien zijn van microscopisch kleine haartjes waar waterdruppels op blijven liggen. Water en vuil komen daardoor niet in contact met het textiel.